Sportbedrijf Deventer


Meriel Hendriks, Sportbedrijf Deventer:

“De rol van Sportbedrijf Deventer op vragen over sporten, bewegen en gezondheid is om deze zo lokaal mogelijk in te vullen. Zijn er sportverenigingen waar mee samengewerkt kan worden? Kunnen we slimme verbindingen maken tussen andere initiatieven? Kunnen we samen met andere sportieve organisaties invulling geven aan de wensen en behoeftes? Kortom, een passende oplossing waar iedereen sportief mee vooruit kan!”

 

Sportbedrijf Deventer omarmt initiatieven van bewoners

Sportbedrijf Deventer werd door een groep actieve vrouwen uit o.a. Voorstad Oost benaderd met de vraag of we op het gebied van sport en training iets voor hen konden betekenen. Initiatieven van bewoners die graag in positieve zin met hun gezondheid, met bewegen en sporten aan de slag willen gaan, moeten we omarmen! Al snel hebben we Movido er bij betrokken, omdat we met hen al eerder prettig hebben samengewerkt. Movido weet hoe je een groep vrouwen die net begint met sporten, kan motiveren en professioneel begeleidt. Ze brengt variatie in trainingen (van bootcamp tot circuittraining, van volleybal tot hardlopen) waarbij de wens en behoeftes van de sporters centraal staat. Ook wordt de groep tussendoor gecoacht om ook zelf mee te denken over de training, er invulling aan te geven en wordt er op een prettige manier gesproken over een gezonde leefstijl in de breedste zin van het woord.”

 

Marit Martens- Scheers:

“Movido kijkt constant naar de intrinsieke motivatie van de deelnemers. Die zetten ze in bij het bewegen en natuurlijk ook bij de gehele leefstijl. Bewegen is zo een eerste stap om meer regie over je eigen levensstijl te krijgen. Dat geldt zeker voor de kwetsbare Deventernaren. Een professioneel steentje kunnen bijdragen aan deze ontwikkeling geeft ons ontzettend veel energie!”