Ans: 'Door te blijven bewegen blijf ik fit en vitaal!'

Aisha: 'Samen bewegen is voor mij belangrijk'.

Pim: 'Op eigen niveau kunnen sporten maakt mij gelukkig'.

NTTB


De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) zet tafeltennis in als doel én middel!

Marthijn van der Wal: ‘De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Voor de vele liefhebbers een doel maar daarnaast zetten we onze toegankelijke sport steeds meer in als middel. Tafeltennis biedt mensen met een beperking en ouderen dé kans om te blijven bewegen, te blijven ontwikkelen én elkaar te ontmoeten’.

‘Para-Tafeltennis is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking voor wie geldt dat hun beperking invloed heeft op hun spelniveau en/of tafeltennisbeleving. De Tafeltennisbond wil zodanige faciliteiten bieden dat er ook voor deze doelgroep een goed aanbod is. Mogelijk is dit geïntegreerd binnen het algemene verenigingsaanbod, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om speciaal op deze doelgroep gerichte trainingen (bij de vereniging en/of bij de bond) en het circuit van toernooien/wedstrijden’.
Klik hier voor meer informatie over para- tafeltennis

‘Met OldStars tafeltennis biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer’.

Klik hier voor meer informatie over Oldstars tafeltennis.

 

Marit Martens- Scheers:

“Er zijn diverse manieren om mensen in beweging te krijgen. Dat kan door spel en bewegen en ook door een (bal)sport. Hoe mooi is het dat we steeds meer werken aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen mee, beperkt of niet beperkt, meedoet. En dát moet juist normaal worden.
Het plezier dat mensen met een beperking en/of achterstand hebben in tafeltennis (en andere sporten) geeft Movido de motivatie om hier professioneel aan bij te dragen. Dat geeft parasporters en ouderen plezier en zeker ook meer gelegenheid om stappen te zetten richting een reguliere sportvereniging.”