Visie op bewegen


Omdat bewegen zo belangrijk is

Je fysiek lekker voelen is onderdeel van een positief zelfbeeld. Dat maakt dat je gemakkelijker regie hebt over de manier waarop je je leven inricht. Als je je lekker en fit voelt, heb je ook de energie om nieuwe dingen op te pakken, jezelf te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook kun je beter tegen een stootje als het anders loopt dan je denkt.

Deze factoren hangen vaak met elkaar samen. Als je niet gezond eet of overgewicht hebt, heb je vaak onvoldoende energie en zin om te bewegen. Als je slaap tekort komt, ben je chagrijnig en geen goed gezelschap voor je gezin of je vrienden. En als je het gevoel hebt weinig te bereiken in je leven, kun je daar depressief van worden.

Voldoende bewegen is een goede eerste stap om het totaal van factoren als het ware ‘aan het rollen’ te krijgen.

Je lekker voelen, lichamelijk welbevinden dus, hangt af van een aantal factoren:

  • – gezond eten
  – voldoende bewegen
   • – lang genoeg slapen
    • – plezierige sociale contacten
     • – zelfontplooiing

De overheid steekt miljoenen in sport. In de provincie Overijssel zijn er nauwe verbindingen met de zorg zodat iedereen die een extra duwtje in de rug nodig heeft, op een veilige manier kan bewegen.

Lees meer

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een beperking aanzienlijk minder sporten dan mensen zonder beperking. Terwijl in beweging zijn en sporten voor hen juist zo belangrijk is. Dat vraagt specifieke vaardigheden en kennis van de doelgroep. En dus om professionals, zoals Movido.

Lees meer