De rol van de bewegingsagoog

Een bewegingsagoog is opgeleid om bewegingsactiviteiten aan te bieden aan iedereen die daar een steuntje in de rug bij nodig heeft. Een bewegingsagoog weet activiteiten op te zetten voor kwetsbare doelgroepen en zet daarbij altijd het kunnen van een deelnemer centraal. Wij kijken naar de mogelijkheden van mensen en gaan op zoek naar passend beweegaanbod. Voor de één is dit in een groep activiteiten uitvoeren. Voor de ander is dat veilig vanuit huis filmpjes afspelen en meedoen.

Het streven is om bewegen blijvend en vanzelfsprekend onderdeel te maken van het dagelijks leven. Duurzaam bewegen dus. Zo heeft ieder zijn eigen doelen, die uiteenlopen van een betere conditie tot meer sociale contacten en van uit het isolement komen tot gezondheidsverbeteringen. Per individu bekijken wat het beste past, is onze kracht.

Bewegingsagogen werken vaak samen met andere professionals, zoals fysiotherapeuten, sportleraren, beleidsmedewerkers, wijkteams, (maatschappelijke) hulpverleners en verzorgenden en denken mee in het aanbod wat het beste bij de deelnemer past.

Mensen in een vertrouwde omgeving laten ervaren hoe leuk en bevredigend bewegen kan zijn, dat is wat ons als bewegingsagogen beweegt!