Superactieve senioreninstuif

Annelore Huitink (voorzitster): ‘Al jarenlang sporten ouderen uit Deventer en omgeving bij de Sportinstuif 55+ op maandag en/of woensdagmorgen.
En dat slechts voor 3 euro per keer en onder professionele leiding van Movido.
Steeds meer ouderen willen graag fit en gezond blijven! Elke sportliefhebber doet naar eigen vermogen mee.
Het is echt niet nodig een “kei” te zijn in sport, want een ieder doet wat hij/zij kan en dat is voldoende.
Met plezier bewegen is het doel van de instuif en  zowel plezier als een goede sfeer zijn ruimschoots aanwezig’.

www.sport-instuif-55plus.nl

Annelore Huitink voorzitster
Voorzitter Kees van Hoof: ‘Via een korte video impressie over het samen sporten is zichtbaar waarom we doen wat we doen. Dit laat al mooi zien hoe we in Deventer en omstreken werken. We willen mensen met een beperking aan het bewegen krijgen en houden onder andere door dit belevingsplein’.
Impressie Sport en Beweegplein voor iedereen.

Hierbij gaat het ook om het laten groeien en bloeien, talenten van deelnemers ontwikkelen en kijken wat ze kunnen. Zij horen erbij en zijn waardevol voor de maatschappij. In samenwerking met Movido werken we aan een inclusieve samenleving in Deventer en omstreken.”

Kees van Hoof Deventer Sportploeg
De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) zet tafeltennis in als doel én middel!

Marthijn van der Wal: ‘De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Voor de vele liefhebbers een doel maar daarnaast zetten we onze toegankelijke sport steeds meer in als middel. Tafeltennis biedt mensen met een beperking en ouderen dé kans om te blijven bewegen, te blijven ontwikkelen én elkaar te ontmoeten’.

‘Para-Tafeltennis is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking voor wie geldt dat hun beperking invloed heeft op hun spelniveau en/of tafeltennisbeleving. De Tafeltennisbond wil zodanige faciliteiten bieden dat er ook voor deze doelgroep een goed aanbod is. Mogelijk is dit geïntegreerd binnen het algemene verenigingsaanbod, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om speciaal op deze doelgroep gerichte trainingen (bij de vereniging en/of bij de bond) en het circuit van toernooien/wedstrijden’.
Klik hier voor meer informatie over para- tafeltennis

‘Met OldStars tafeltennis biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer’.

Klik hier voor meer informatie over Oldstars tafeltennis.

Marthijn van der Wal NTTB