Voordat ik dit bericht ging schrijven, zag ik een bericht staan van februari 2021 met als titel ‘Alles ligt stil’. Ruim 8 maanden verder en de titel van dit bericht is (gelukkig) heel anders. Namelijk ‘Wij zijn volop in beweging!’

Zo snel als dat alles stil kwam te liggen in verband met Corona, zo snel ging alles ook weer van start. In de zomervakantie alle voorbereidingen getroffen voor de start van diverse nieuwe projecten en ik ben erg blij dat bewegen juist belangrijker is gebleken. We kijken daarbij niet alleen naar het bewegen an sich maar naar alle andere voordelen dat bewegen heeft. Het weer onder de mensen zijn, meer zelfvertrouwen krijgen en een stuk zingeving voelen zijn zomaar wat voordelen die allemaal te maken hebben met het weer kunnen bewegen.

Voor veel mensen is het ook een reset geweest. Wat wil ik nou eigenlijk? Kan ik mijzelf redden in deze situatie? Hoe zou ik het idealiter gezien invullen? Belangrijke vragen die u alleen zelf kunt beantwoorden.
Het geeft u namelijk mogelijk het eerste zetje die u mogelijk neemt na het beantwoorden van deze vragen.
Ik heb dat voor mijzelf ook gedaan. Het ging allemaal zo snel weer naar de zomervakantie dat ik even in mijn (spreekwoordelijke) helikopter ben gaan zitten om te kijken hoe mijn leven ging. Volle weken, drukke agenda’s….Niets mis mee….Maar een stapje achteruit doen om te constateren dat kwaliteit en warmte voorop staan, is ook zo nu en dan belangrijk.

Welk stapje neemt u? En wat is het antwoord op deze vragen?
– Wat brengt bewegen u?
– Vindt u het prettig alleen te bewegen of liever in een groep?
– Maakt het uit met wie u beweegt?
– Welke andere aspecten van bewegen vindt u belangrijk? (Kopje koffie/ thee, sociale contacten, lachen, kletsen etc.)
– Wat voor soort activiteit vindt u leuk om te doen?

 

Als u voor uzelf helder heeft wat de antwoorden zijn op deze vragen, kunt u de vervolgstap maken door het ook echt te gaan doen. Veel activiteiten zijn weer gestart en het belang van bewegen is naar voren gekomen. Genoeg mogelijkheden om in te stappen…

 

Even geen idee? Mailen of bellen kan altijd! Dan kijken we samen!
Uiteraard is laagdrempelig thuis bewegen ook een goede stap.